Seria Vrabia roșie mi-a intrat la inimă de la prima carte, deși este o amestecătură de spionaj și dragoste. Nu eram eu cea mai mare fană a cărților despre Rusia și SUA, însă de data asta m-a nimerit perfect! Am așteptat cu sufletul la gură să citesc fiecare volum al seriei (găsiți aici și aici recenziile celorlalte 2 cărți) și abia acum am reușit să încununez totul cu ultimul volum, Candidatul Kremlinului. KGB, CIA, nume sonore, despre care nimeni nu știe mare lucru, în afara faptului că sunt spioni de clasă mondială. Însă oare ce se află în spatele lor? Toată munca asta e atât de ușoară pe cât pare? Am iubit-o pe Dominika în cea mai mare parte a timpului pentru sângele ei rece și pentru ambiția ei. Am urât-o vreun pic? Sincer, nu cred.

Acțiunea cărții e plasată la 18 luni de la cartea precedentă. Pe scurt, Dominika a fost o balerină talentată, până când un accident stupid îi termină cariera. Așa ajunge în Școala de Vrăbii, femei care seduc oameni importanți, care trebuie manipulați. De acolo avansează, iar acum este viitorul șef al SVR – serviciile de informații rusești. Treaba e că ea devine spion pentru CIA, tocmai din dorința de a scăpa Rusia de cei ce o vor supusă. În speță, de președintele Putin.

KGB-ul plănuiește asasinarea șefului CIA, iar un potențial candidat este o cârtiță a rușilor. Fiecare țară are propriile arme. Dar serviciile de contrainformații sunt depășite și de o parte, și de cealaltă.

Rusia – SUA, un război veșnic

Fiecare dintre țări vrea să fie cea mai bună, fiecare vrea să fie cu un pas înaintea celeilalte. Tocmai de aceea își angrenează cei mai buni oameni. Dominika este o femeie ambițioasă, ce nu se lasă condusă de dragoste, deși în câteva ocazii riscă enorm întâlnindu-se cu Nate, recrutorul ei american. Povestea dintre cei doi e riscantă, însă niciunul nu dă cu piciorul muncii pentru iubire. Iar Dominika sacrifică tot ce e nevoie pentru țara sa.

Seria Vrabia Roșie o găsiți la Editura Meteor Press, alături de multe alte titluri fascinante. Nu omiteți noutățile de toamnă! Voi ați citit această serie? Dar filmul, l-ați văzut?

 

One Reply to “Recenzie – Candidatul Kremlinului (seria Vrabia Roșie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *