Deși Editura Story Craft Publishing nu este foarte mediatizată, eu am mai citit cărți de la ei și mi s-au părut cu adevărat bune. Sunt autori români tineri, care au ceva de spus și o fac într-un mod excelent! Mai găsiți recenzii ale cărților apărute la Story Craft aici și aici. Daniel Zărnescu are la activ cărți de ficțiune istorică, aventură, dar și cărți de dezvoltare personală și antreprenoriat. E un tip uimitor, antreprenor, speaker, blogger, om de marketing și strateg. Și e un om tânăr. Ceea ce mi se pare genial, să faci atât de multe lucruri și să nu obosești. La mine a ajuns ultima sa carte, Intersecții. După cum zice coperta a 4a, în Bucureștiul anului 2018 există Adrian Ploieșteanu, un om de afaceri milionar, care e pe muchie de cuțit. În alt colț al țării, găsim un vagabond ce poartă un secret.

După cum spune Daniel Zărnescu, ideea cărții i-a venit când a ajuns în biroul devastat de către un patron, într-o criză de nervi. Uneori, munca ajunge să te acapareze, banii ajung să te ia în stăpânire, iar viața ta pare să nu îți mai aparțină. Tocmai asta se întâmplă cu Adrian Ploieșteanu, eroul cărții. Acesta este un om de afaceri corupt, care a încercat prin orice mijloace să facă bani. Bineînțeles că o dată intrat în acest joc, trebuie să continue până la capăt. O căsătorie din ambiție, o căsnicie nefericită, o soție cu un amant, afaceri care se prăbușesc și bani care nu mai vin. Viața nu e așa ușoară, chiar și atunci când ai bani. Ba poate atunci e cea mai grea, pentru că trebuie să înveți să îi administrezi și să rămâi cu picioarele pe pământ.

De ce unii au și unii nu au? Cum ajungi dintr-un stadiu în celălalt?

În celălalt capăt de țară, Silviu este un vagabond ce caută să își ducă zilele fără a aștepta mila celorlalți. Este conștient că oamenii îl ocolesc, e ca orice om al străzii pe care îl vedem lângă noi și de care ne oripilăm, fără a ști care a fost viața acelui om. De cele mai multe ori, judecăm după aparențe și nu ne punem niciodată întrebarea cum a ajuns acel om așa – dacă a fost vina lui, dacă are vicii, dacă a avut ghinion etc. Ne e mult mai simplu să îl ocolim și să ne prefacem că nu există. Silviu este omul ce caută să muncească, să ducă o viață mai bună, însă nimeni nu știe ce a făcut el înainte. Ceea ce îl leagă de Adrian Ploieșteanu este inimaginabil.

Povestea din Intersecții e una tristă. Și problema este că abordează teme din viața reală, ficțiunea apare în linii mici. O dată citită cartea, realizezi că poate fi despre oricine. Oricine poate claca, oricine poate pierde, oricine poate câștiga. E adevărat, să faci bani poate fi ușor, dacă ai conexiunile potrivite, însă e foarte greu să îți păstrezi capul pe umeri și picioarele pe pământ. Cartea e umană. E reală. E sfâșietoare. Pentru mine, cel puțin, a fost. Te face să înțelegi că viața se poate schimba la 180 de grade. Te face să înțelegi că banii nu sunt totul.

În România secolului 21, cred că ar trebui să o lăsăm mai încet. Cred că ar trebui să nu mai alergăm doar după lucruri materiale, ci să învățăm să ne prețuim pe noi și oamenii din jur. Trebuie să luăm o pauză și să nu ne lăsăm orbiți de succes, pentru că acesta poate fi înșelător! Intersecții este o carte foarte bună, pe care o recomand tuturor, indiferent de genul preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *